Om oss

Hvem vi er

Hvorfor bør du velge våre produkter? Fordi vi elsker det vi gjør!

Vår fasinasjon av kniver? Merkverdig

Vår kunnskap om metall, stål, teknikker, grep og finish? Omfattende!

Vårt øye for design, kvalitet og stil? Utsøkt!

Vår dedikasjon til det ekstraordinære? Ugjenkjennelig!

Vi er SAMURA – et team av profesjonelle som skaper unikt designet, høykvalitets kniver for anerkjente, dyktige og aspirerende kokker.

 

Hva vi gjør

Hos Samura er vi dedikert til et enkelt prinsipp – Nøyaktighet er alt.

Våre kniver understreker dette. Det vil du oppdage så snart du prøver våre kniver. Vi vet at du vil verdsette de pertentlige detaljene, den perfekte balansen og den hårsplittende skarpheten. Dette er fordi vi legger sjelen vår i hver enkelt kniv. Fra originalt design til 3D modell, fra prototype til seriemodell – vi gjør alt selv. Vår produksjonsprosess omfatter 90% manuelt arbeid, og alle våre Samura kniver er håndslipte på hvitsteiner.

Derfor står vi stolte bak hver eneste kniv i hver eneste serie.

Vi inviterer deg til å oppleve vår overlegne kutteytelse.

 

Vår historie

Vi startet vår reise i 2003, da vi produserte vår første serie i samarbeid med det japanske selskapet MAC og Mcusta. Japansk filosofi og tradisjon ligger dypt i våre knivers DNA. Vi er overbevist om at japanske kniver er skarpere og holder sin kvalitet lengre, og at de derfor skjærer bedre enn europeiske kniver.

 

Likevel har japanske kniver en svakhet. Autentiske japanske kniver kan være for harde, hvilket gjør dem mer skjøre og de krever dermed spesielt vedlikehold. Mange japanske kniver er også laget av høykarbon-stål, som har en tendens til å ruste raskere. Vi fjernet svakhetene, men beholdt det viktigste – japansk kutteytelse.

 

Etter å ha eksperimentert i fire år skapte vi Samura – en symbiose av den japanske knivens tradisjon og den europeiske påliteligheten. Samura kniver er skapt med det beste av japansk og svensk stål, herdet til 58-21 HRC. Bladet har en japansk form og en fin avsmalning fra ryggraden, noe som gir deres fantastiske skjæreytelse. Samura kniver er skjerpet i en vinkel på 17 grader, mer enn japanske kniver, men mindre enn europeiske. Vi benytter også det fineste moderne materialet til håndtakene våre.

 

Med nøyaktighet som vårt ledende prinsipp fortsetter vi å innovere. I 2008 ga vi ut vår første serie med keramiske kniver. For øyeblikket produserer vi 18 knivserier, samt et bredt utvalg av kjøkkenutstyr. Hvert år skaper vi minst tre nye knivserier.